Travel journaling

Travel journaling

Ένα από τα πράγματα που λατρεύω να κάνω είναι να ταξιδεύω. Μου αρέσει η διαδικασία του να οργανώνω το επόμενο ταξίδι μου και σίγουρα έχω ήδη σκεφτεί τον επόμενο μου προορισμό κατά την επιστροφή από τον προηγούμενο. Τα ταξίδια είναι για μένα ένα παράθυρο στον κόσμο. Ένας τρόπος να δημιουργήσεις εικόνες και αναμνήσεις ζωής. Είναι το οξυγόνο μου.

Κάθε ταξίδι είναι μοναδικό, έχει διαφορετικές απαιτήσεις, ωστόσο αυτό που για μένα είναι κοινό είναι ότι η οργάνωση του εκκινεί από την αγορά ενός σημειωματάριου. Είναι τόσες πολλές οι σκέψεις, οι επιθυμίες και οι προτάσεις φίλων ταξιδιωτών που για να τις βάλω σε μία τάξη πρέπει πρώτα να τις καταγράψω. Η όλη διαδικασία της οργάνωσης του ταξιδιού είναι κάτι σαν μεθοδική τυποποιημένη διαδικασία στο μυαλό μου. Ξεκινάω με σκόρπιες σημειώσεις και μετά όλες αυτές μετουσιώνονται σε ταξιδιωτική ταυτότητα. Με βοηθάει πολύ να έχω καταγράψει τα στοιχεία των δρομολογίων, της διαμονής μου όπως επίσης και προτάσεις φαγητού, διασκέδασης καθώς και τα σημαντικά αξιοθέατα. Προφανώς όλα αυτά είναι αποθηκευμένα και στο κινητό αλλά το σημειωματάριο δε θα μείνει ποτέ χωρίς μπαταρία! Νιώθω ασφαλής να έχω back up το σημειωματάριο μου και αυτός είναι ο ένας λόγος που το παίρνω πάντα μαζί. Δεν είναι όμως ο μόνος.

Το ταξιδιωτικό μου σημειωματάριο είναι ένα από τα αγαπημένα μου σουβενίρ επιστρέφοντας. Πάντα θα βρω χρόνο να σημειώσω πράγματα που μου άρεσαν, πράγματα που δε μου άρεσαν, μέρη και γωνιές που θα ήθελα να ξαναδώ ή που δεν πρόλαβα να επισκεφθώ. Σημειώνω πληροφορίες να τις μοιραστώ με φίλους που αγαπούν τα ταξίδια όπως εγώ ή που πρόκειται να επισκεφθούν τον ίδιο προορισμό. Πολλές φορές επισυνάπτω τα εισιτήρια από παραστάσεις, από μουσεία, καρτ ποστάλ που αγοράζω δημιουργώντας ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο στο οποίο θα επανέλθω με την πρώτη νοσταλγική σκέψη του ταξιδιού που ολοκληρώθηκε.

 Ως stationery addict συνήθως θα αγοράσω το επόμενο ταξιδιωτικό μου σημειωματάριο πριν ολοκληρώσω το ταξίδι στο οποίο βρίσκομαι. Αυτός είναι ο τρόπος που συνδυάζω δύο από τα πράγματα που αγαπώ να κάνω. Να ταξιδεύω και να διαλέγω σημειωματάρια. Σας προτρέπω να το δοκιμάσετε. Διαλέξτε το σημειωματάριο που σας ταιριάζει και ονειρευτείτε τον επόμενο σας προορισμό!

Happy notebooking!

Σχολιάστε

Τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν προτού δημοσιευτούν

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.