Τα χρώματα μπορούν να επηρεάσουν την παραγωγικότητά μας

Τα χρώματα μπορούν να επηρεάσουν την παραγωγικότητά μας

Εάν ο χώρος εργασίας σας ή η γραφική σας ύλη κυριαρχείται από χρώματα λευκά, γκρι ή μαύρα τότε ίσως έχει έρθει η στιγμή να αναθεωρήσετε εάν θέλετε να βελτιώσετε την παραγωγικότητά σας. Τα χρώματα έχουν τη δύναμη να μας επηρεάζουν τόσο πνευματικά όσο και συναισθηματικά προκαλώντας συναισθήματα ενθουσιασμού, αυτοπεποίθησης, ακόμη και θυμού.


Σύμφωνα με την Angela Wright, η οποία ασχολείται με την ψυχολογία των χρωμάτων, υπάρχουν τέσσερα βασικά χρώματα που επηρεάζουν την ψυχολογία μας, το κόκκινο, το μπλε, το κίτρινο και το πράσινο. Σύμφωνα με την ψυχολογία των χρωμάτων καθένα από αυτά τα χρώματα μπορεί να επηρεάσει το μυαλό μας, το σώμα μας, την ψυχή μας και την ισορροπία μεταξύ αυτών. 


Κόκκινο

Το κόκκινο είναι από τα βασικά χρώματα που μπορεί να διεγείρει το μυαλό μας και κατ΄επέκταση την παραγωγικότητα μας. Είναι χρώμα που προκαλεί θετικά συναισθήματα στην εργασία και στην υποκίνηση κάποιου και το ιδανικό είναι να υπάρχει σε μικρές επιφάνειες και αντικείμενα.    


Μπλε

Το μπλε είναι από τα πιο δημοφιλή χρώματα στους χώρους εργασίας κυρίως λόγω της ιδιότητας του να βοηθάει στην βαθιά συγκέντρωση και τη διαχείριση πληροφοριών. Έχει την ιδιότητα να ενισχύει την ηρεμία και τη γαλήνη ενώ παράλληλα διεγείρει το μυαλό. Ο συνδυασμός αυτός ενθαρρύνει την παραγωγικότητα και την προσαρμοστικότητα στο χώρο εργασίας.


Κίτρινο

Το κίτρινο είναι ένα φωτεινό, χαρούμενο χρώμα το οποίο μπορεί να ενισχύσει τη δημιουργικότητα μας καθώς και το αίσθημα της αισιοδοξίας. Επιπλέον μπορεί να βελτιώσει την πνευματική διαύγεια και είναι το ιδανικό χρώμα για ένα χώρο εργασίας.  


Πράσινο

Το πράσινο είναι το χρώμα το οποίο ενισχύει την ηρεμία και είναι το ιδανικό χρώμα για όσους εργάζονται πολλές ώρες. Βελτιώνει την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα δεδομένου του ότι βοηθάει στο να μένει κανείς συγκεντρωμένος και να μειώσει τα επίπεδα του στρες



Άλλα χρώματα που επηρεάζουν την παραγωγικότητα στο χώρο εργασίας είναι:


Πορτοκαλί

Το πορτοκαλί, όπως και το κίτρινο, είναι ένα φωτεινό χρώμα το οποίο χρησιμοποιείται για να διεγείρει τη θετική διάθεση που απαιτείται για το σχεδιασμό δημιουργικών και καινοτόμων project.


Καφέ

Το καφέ είναι ένα χρώμα που εμπνέει τα συναισθήματα της δύναμης και της ασφάλειας. Όσον αφορά τη δημιουργικότητα, δεδομένου ότι είναι μιξ του κόκκινου, του κίτρινου και του πορτοκαλί, είναι από τα ιδανικά χρώματα που μπορούν να διεγείρουν το μυαλό μας.  


Μωβ

Το μωβ είναι ένα εξίσου δημοφιλές χρώμα στους χώρους εργασίας αφού έχει την τάση να δημιουργεί μια ξεκούραστη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Χρησιμοποιείται συνήθως για να συμπληρώσει χρώματα όπως το λευκό, το γκρι και το μπλε ενισχύοντας την αίσθηση της ευημερίας και της ηρεμίας.Η επιλογή του μωβ σε χώρους διασκέψεων μπορεί να βελτιώσει τη συγκέντρωση, την επικοινωνία και την καθαρή σκέψη.     


Η απάντηση στην ερώτηση ποιο είναι το καλύτερο χρώμα για να αυξήσει κανείς την παραγωγικότητα του εξαρτάται παράλληλα από το γούστο, την αισθητική, τις αναγκες και τις δυνατότητες μας. Μπορείτε να ξεκινήσετε με μικρές πινελιές μέχρι να καταλήξετε ποιο είναι το χρώμα που σας εμπνέει και σας ενεργοποιεί να δημιουργήσετε! 

Σχολιάστε

Τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν προτού δημοσιευτούν

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.