New Year’s Resolutions

New Year’s Resolutions

 Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που όλοι, ή σχεδόν όλοι, νιώθουμε την ανάγκη ή την “υποχρέωση” για νέα ξεκινήματα, για ανανέωση, για νέους στόχους. Το να πάρεις την απόφαση να αλλάξεις πράγματα στη ζωή σου είναι για τους περισσότερους μία δύσκολη διαδικασία. Συνηθίζουμε να μεταθέτουμε την απόφαση αυτή για την αρχή της επόμενης εβδομάδας, την αρχή του επόμενου μήνα, χρόνου ή στα επόμενα γενέθλια μας, έχοντας την πεποίθηση ότι ένα συγκεκριμένο χρονικό ορόσημο συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου μας. Είναι γεγονός πως η επιλογή ενός μελλοντικού εναρκτήριου χρονικού σημείου συνδέεται στο μυαλό μας με την ανάγκη να γυρίσουμε σελίδα στη ζωή μας. Πόσοι όμως από τους στόχους που θέτουμε καταλήγουν να πραγματοποιηθούν;


Συνήθως μέχρι το πρώτο τρίμηνο του έτους τείνουμε να εγκαταλείπουμε παραπάνω από τους μισούς στόχους που έχουμε θέσει κυρίως γιατί είναι πολύ αόριστοι, δε θέτουμε ρεαλιστικό πλάνο επίτευξης ή επιλέγουμε στόχους που ουσιαστικά μας “επιβάλλει” κάποιος άλλος ή το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. 

Για να θέσουμε στόχους που μπορούμε να πετύχουμε θα πρέπει αυτοί να έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Να είναι συγκεκριμένοι
  • Να είναι μετρήσιμοι
  • Να είναι ρεαλιστικοί
  • Να είναι χρονικά προσδιορισμένοι
  • Να είναι όντως σημαντικοί για εμάς
  • Να τους έχουμε επιλέξει για τους σωστούς λόγους 

Αποχαιρετώντας τη χρονιά που έφυγε θα ήταν καλό να αναλογιστούμε τι πετύχαμε, τι μετανιώσαμε, τι θέλαμε και τι δεν τολμήσαμε μέσα σε αυτή τη χρονιά. Με την αλλαγή της χρονιάς μπορούμε να ξεκινήσουμε να αλλάζουμε ότι δε μας κάνει καλύτερους ανθρώπους και να εξελιχθούμε. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, να ζητάμε συγνώμη, να είμαστε ευγνώμονες και να επιβραβεύουμε τον εαυτό μας.

Ξεκινήστε να οργανώνετε τη χρονιά που έρχεται με ένα planner ή ένα ημερολόγιο!

Σχολιάστε

Τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν προτού δημοσιευτούν

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.