Γραπτό VS ψηφιακό journaling

Γραπτό VS ψηφιακό journaling

Το Journaling είναι η συνήθεια που έχουμε κάνει κομμάτι της καθημερινότητας μας με μεγάλη ευχαρίστηση, καθώς μας βοηθάει να οργανωνόμαστε πιο αποτελεσματικά και να θέτουμε πιο ρεαλιστικούς στόχους για τα task που θέλουμε να ολοκληρώσουμε.

Είμαστε από τους ανθρώπους που εκτιμούν πολύ την τεχνολογία, καθώς και την ευκολία και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει, όπως για παράδειγμα ο ηλεκτρονικός διαμοιρασμός αρχείων, τα ψηφιακά whiteboards ή οι εφαρμογές για να κρατάς σημειώσεις. Έχουμε αναρωτηθεί και συζητήσει εκτενώς για το debate του γραπτού VS του ψηφιακού journaling, ωστόσο έχουμε καταλήξει ότι η ζυγαριά γέρνει στο πρώτο για εμάς, και θα μοιραστούμε μαζί σας το γιατί.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του ηλεκτρονικού journaling είναι ο περιορισμός της δημιουργικότητας μας. Σε ένα ηλεκτρονικό αρχείο μπορείς σαφώς να προσθέσεις εικόνες, emoticon ή ψηφιακά αυτοκόλλητα, αλλά δεν είναι το ίδιο. Ένα γραπτό journal μπορείς να το εξατομικεύσεις όσο θέλεις. Επιπλέον, το να σχεδιάζεις μικρά doodles στο χαρτί είναι σχεδόν μια θεραπευτική εμπειρία, και αυτό δεν μας συμβαίνει με το ψηφιακό journaling.

Ένας επιπλέον λόγος είναι η ανάγκη να κάνουμε ένα διάλειμμα από τις οθόνες. Στη δουλειά αλλά και στην προσωπική ζωή μας, περνάμε πολύ χρόνο στο κινητό ή στον υπολογιστή, κάτι που κουράζει πολύ τα μάτια μας, αλλά και καμιά φορά και ψυχολογικά. Το να κρατάμε ένα γραπτό journal μας επιτρέπει να κάνουμε το απαραίτητο για εμάς διάλειμμα.

Σε τελική ανάλυση, είμαστε οι τύποι που τους αρέσει η αίσθηση του να γράφεις σε χαρτί. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε boomers, αλλά ότι εκτιμούμε το κλασικό.

Εξερευνήστε τα σημειωματάρια μας, και ξεκινήστε και εσείς το Journaling!

Σχολιάστε

Τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν προτού δημοσιευτούν

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.